top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

HUK med ”Double Brass” i KulturYkirken

Lørdag 21. mars presenterer HUK to tradisjonsrike brassband i KulturYkirken. Gjestene fra Bærums Verk Musikkorps er et av Norges eldste korps, stiftet i 1891. Opprinnelsen er jernverksarbeiderne på Bærums Verk der verksherren ønsket et kulturtilbud for arbeiderne og deres familier. Holmestrands eget brass band nærmer seg sitt 95 årsjubileum da HUK ble stiftet i 1921.

På ”Double Brass” i Holmestand kirke presenterer de to korpsene et variert program som spenner fra klassiske perler til Queen og stykker fra musikalenes og filmusikkens verden samt et par marsjer, forteller HUKs nestleder Jon Kåre Larsen. Bærums Verk spiller Queens ”Bohemian Rhapsody”, og HUK framfører ”For the Love of a Princess” fra filmen ”Bravheart” og ”All I ask of You” fra Andrew Lloyd Webbers ”Phantom of the Opera”. Her er Erik Joakim Galleberg solist på trombone.

Et høydepunkt blir at HUK framfører sitt NM-stykke ”Lake of the Moon” av den belgiske komponisten Kevin Houben ”Lake of the Moon” tar oss med på Aztekernes farefulle reise sørover gjennom Nord Amerika til sitt nye hjem ved Texcocosjøen i Mexico, som Aztekerne kalte the Lake of the Moon. Aztekerne,bygget sin hovedstad på en øy i denne sjøen. I dag er sjøen for det meste borte, og byen Mexico City ligger på området. Stykket inneholder orientalsk musikk, søramerikanske toner og fragmenter av musikk fra russisk kosakker, forteller Larsen.

HUK åpner sin avdeling med stykket ”Epitaph (for Hillsborough)” av Peter Meechan. Epitaph betyr gravminne og stykket minnes ofrene for tragedien på Hillsborough stadion i Sheffield, der 96 fans av Liverpool football club mistet livet under en semifinale i den engelske FA-cupen 15. april 1989. Supporterne ble klemt i hjel da det ble sluppet for alt mange inn på en av tribunene. 96 slag på rørklokker i løpet av stykket er dedikert minnet til hvert av ofrene.

Til slutt i konserten kommer Bærums Verk Musikkorps på scenen sammen med HUK for å spille to fellesnummer, sier Jon Kåre Larsen som ønsker publikum velkommen til en hyggelig musikalsk start på lørdagskvelden i den nyrestaurerte bykirken.

 

DOUBLE BRASS MED HUK & BÆRUMS VERK MUSIKKORPS HOLMESTRAND KIRKE LØRDAG 21. MARS Kl. 19.00 BILL. KR. 150,-

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page