top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

Joleklokker over jorda


Holmestrand Ungdomskorps (HUK) inviterer mandag 18. desember til byens mest tradisjonsrike julekonsert. I flere 10-år har HUK gjennomført sine julekonserter tett oppunder jul, og konsertene har nå fått sitt faste hjem i Holmestand kirke. Denne konserten har sitt trofaste publikum, og mange vil si at det ikke blir skikkelig jul uten at en har fått med seg julekonserten til HUK. Også i år er julekonserten gratis med mulighet til å gi en gave til korpset ved utgangen for å dekke utgifter.

I år har HUK fått med seg Jan Kristian Hverven som sangsolist. Vi gleder oss veldig til å spille med ham, sier HUK-leder Svein Erik Schulze. Hans vakre tenor vil passe godt inn i brassbandklangen til HUK. Det er også stas at korpsets nye faste dirigent, marinemusikker Arild Ovrum. har arrangert sangene som Hverven skal framføre. Vi vil få høre stykker som ”Himmel på jord”, ”Julen är här” og selvsagt ”O helga natt”.

Konserten byr ellers på en variert julemeny av høytidsmusikk fra mange tidsepoker. Hovedverket på konserten blir ”A Medieval Christmas”. En suite med middelaldersanger originalkomponert for Brass Band av den berømte britiske komponisten Philip Sparke. Han har også komponert HUKs helt ferske bestillingsverk ”Sinfonietta: The Town Beneath the Cliff” som vil bli urframført i Biorama i begynnelsen av februar. Denne symfoniske bearbeidingen av Holmestrandsangen tar HUK med seg som sitt konkurransestykke til NM i Brass i Bergen uka etterpå.

Norsk musikk står også på programmet. Dirigent Arild Ovrum har arrangert ”Joleklokker over jorda” av Ja, vi elskers komponist Rikard Nordraak. ”Joleklokker over jorda” blir konsertenes åpningsstykke som også har gitt tittelen på konserten. Dette stykket får selskap av låta ”Så ta mitt hjerte” komponert i 2012 av Sigrid Moldestad, felespiller og folkemusikker fra Nordfjord. Sigrid Moldestad fikk Spellemannspriser for sin musikk både i 2005 og 2007 og spilte i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i 2006, som støtte for vokalist Christine Guldbrandsen i Alvedansen.

”Glade jul” eller ”Silent Night” har vært fast instrumentalt stykke på HUKs julekonserter. I år vil publikum få høre et annet brassbandarrangement enn tidligere. Årets utgave er arrangert av den amerikanske frelsesarmekomponisten William Gordon.

Mot slutten av konserten vil HUK framføre enda en originalkomposisjon for Brass Band. Det er en medley over kjente julemelodier komponert i 2006 av Paul Llovatt-Cooper med tittelen ”A Christmas Finale”.

Underveis blir det allsang til et par tradisjonelle julesanger, og for at det skal bli skikkelig høytidsstemning avsluttes konserten selvsagt med allsang til ”Deilig er jorden” sier HUKs leder Svein Erik Schulze som ønsker velkommen til bykirken denne siste mandagen før jul.

 

JOLEKLOKKER OVER JORDA

HOLMESTRAND KIRKE

MANDAG 18. DESEMBER KL. 18.00

FRI ENTRÉ

54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page