top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

Julekonsert i Botne kirke

Hva må du ha for at det skal bli jul? For mange i Holmestrand blir det ikke skikkelig jul uten at HUKs julekonsert i Botne kirke er gjestet. I år er byens brassband på plass i kirken mandag 16. desember kl. 20.00 og lover god julestemning fra første tone.

- Klangen i det gamle kirkerommet som skapes av nærmere 30 messingblåsere er et lite stykke julemagi. Det har HUK erfart gjennom mange år, kan nestleder i byens brassband, Jon Kåre Larsen fortelle.

Brassbandets årlige julekonsert i kirken er en tradisjon omtrent på linje med musikk i gata på 17. mai. I tradisjonens ånd ligger at publikum har visse forventninger til konserten som må infris. – Jeg tror for eksempel at den årlige avslutningen med ”Deilig er jorden”, er et høydepunkt for mange, sier Larsen.

Enkelt sagt er dermed årets julekonsert i Botne kirke ingen nyskapning – noe den heller ikke skal være. Publikum kan glede seg til et knippe stemingsfull julemusikk, med både kjente og litt mindre kjente toner. Flere av stykkene fremhever også solister fra HUKs rekker på instrumenter som spenner fra det største til det minste. I hvert fall nesten.

Bjørn Magne Kruse, kjent fra høstens musikal Villa Strandholm, skal også medvirke som sangsolist på konserten.

Gratis, men med mulighet for donasjoner til kirkeorgelet HUKs julekonsert er også i år gratis, men som vanlig kan de som ønsker det gi en gave ved utgangen. Normalt tilfaller denne gaven HUK, men i år er det bestemt at pengene skal doneres til innsamlingen for nytt kirkeorgel i Holmestrand kirke.

HUK var med når Holmestrand kirke lukket dørene for oppussing og vi stiller oss til disposisjon både ved gjenåpningen og når nytt kirkeorgel er en realitet. - Da plukker vi gjerne frem notene på ”Nåde” av Iver Kleive og Knut Reiersrud og sjekker hva det nye orgelet er godt for sammen med HUK. Vi gleder oss og synes derfor det er hyggelig å kunne hjelpe til med et lite bidrag til innsamlingen, avslutter Jon Kåre Larsen.

Kirkeorgelet må vi nok vente litt på, men allerede på mandag hører du altså HUK i Botne kirke.

 

HUKs tradisjonelle julekonsert Botne kirke Mandag 16. desember kl. 20.00 Gratis inngang

15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page