top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

Julekonsert

Holmestrand ungdomskorps (HUK) inviterer i år som alltid til byens mest tradisjonsrike julekonsert. I flere 10-år har HUK gjennomført sine julekonserter siste søndag før jul, de siste årene i Holmestand kirke. Årets konsert runder av korpsets 95-årsjubileum og en helg med mange begivenheter i byen vår.

Det er noe eget og stemningsfullt når brassklangen fyller kirkerommet like oppunder jul, sier HUKs leder Jon Kåre Larsen. Vi tror det vil passe godt for folk å roe ned i bykirken etter en helg med stasjonsåpning, stasministerbesøk og stor ståhei.

Gratis inngang for alle Det er som vanlig fri éntre til våre julekonserter, men mulig å gi en gave til HUK ved utgangen. Vi ønsker publikum hjertelig velkommen til Y-kirken og gleder oss til å gi vår musikalske julegave til Holmestrand også i år. - Flere har uttalt at det ikke blir skikkelig jul uten at de har fått med seg julekonserten til byens brassband. Det er naturligvis et hyggelig kompliment å få, fortsetter HUK-lederen.

Variert og stemningsfull musikk HUK byr på en variert julemeny av høytidsmusikk fra mange land og allsang til kjente norske julesanger, forteller Larsen. Konserten innledes med et flott arrangement av den kjente folketonen ”Amazing Graze”. Litt lenger ut i konserten kommer den store julehiten fra 1987 av den keltiske punkrockgruppa The Pogues – ”Fairytale of New York”.

HUKs hovedverk på konserten er ”The Light of the world”. Stykket er inspirert av et maleri av William Holman Hunt som henger i St. Paul´s Cathedral i London.

Fordi jeg elsker deg Som vanlig byr konserten på flere dyktige solister. Spesielt blir det når Arnhild Ovrum skal fremføre ”Fordi jeg elsker deg” på euphonium. Bob Dylans kjente melodi, er nemlig arrangert spesielt for Arnhild av hennes mann, marinemusiker Arild Ovrum.

Ellers får vi høre Tim Grov på kornett framføre ”Ved Nesland Kyrkje”, og Vibeke Hybertsen på flügelhorn i julesangen ”En krybbe var vuggen”.

Glade jul og Deilig er jorden Mot slutten av konserten spilles ”Glade jul” i et fint arrangement for Brass Band som har vært et fast innslag på HUKs julekonserter helt fra begynnelsen av 90-åra. Skikkelig jul blir det selvfølgelig ikke uten å avslutte med allsang til ”Deilig er jorden”, avslutter Jon Kåre Larsen som ser fram til at kirkebenkene fylles i Holmestrand kirke på søndag.

 

HUKS TRADISJONELLE JULEKONSERT HOLMESTRAND KIRKE SØNDAG 18. DESEMBER KL. 19.00 FRI ENTRÉ

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page