top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

The sounds of christmas

Swinglett og Holmestrand Ungdomskorps (HUK) samarbeider i år om en stor julekonsert i Biorama lørdag 19. november. Konserten har fått navnet ”The Sounds of Christmas”, og aktørene vil presentere publikum for virkelig variert julelyd og annen stemningsfull musikk på forestillingen.

Det har ikke vært alt for ofte at disse to viktig kulturaktørene i Holmestrand har hatt konserter sammen, så både kor og korps gleder seg til denne begivenheten forteller lederne Kajsa Onshuus i Swinglett og Jon Kåre Larsen i HUK. Vi har slått sammen for å gi dere mektig musikk for Brass Band og blanda kor og noen låter der vi opptrer hver for oss.

Et hovedverk på konserten blir ”An English Christmas”, en medley av kjente engelske julesanger arrangert for Brass Band og blanda kor. Vi skal også framføre kjent filmmusikk av John Williams i ”Hymn to the Fallen” fra filmen ”Saving Private Ryan”.

På fellesrepertoaret står også ”Storbyjul” som er Halvdan Sivertsens versjon av ”Fairytale of New York” av den keltiske punkrockgruppa ”The Pogues. Videre framfører vi Maria Menas ”Home for Christmas” fra filmen ”Hjem til jul” og Trygve Hoffs ”Et lys imot mørketida”.

Swinglett framfører alene blant annet ”The World for Christmas” av den berømte svenske vokalgruppa ”The Real Group” og en medley som passer som hånd i hanske til Swingletts profil som kor og heter Christmas Jazz. En fast gjenganger på Swingletts julekonserter er ”The Christmas Song” som opprinnelig ble sunget av Nat King Cole i 1945 og er spilt inn av en rekke artister seinere.

Blant HUKs låter som spilles uten koret vil vi få høre ”Walking in the Air” av Howard Blake, som er hovedtemaet fra en animasjonsfilm for barn basert på bildeboka ”The Snowman”. HUK vil også framføre ”Vitae Lux” komponert av Dance with a Strangers gitarist Frode Alnæs og sunget og spilt inn av blant annet Sissel Kyrkjebø, Rein Alexander, Didrik Sollie-Tangen og trompetist Ole Edvard Antonsen.

Planleggingen av konserten har vært gjort av en prosjektgruppe med to personer fra hver av aktørene, forteller lederne av Swinglett og HUK som ønsker publikum velkommen til en storslått lokal julekonsert i Biorama.

 

THE SOUNDS OF CHRISTMAS BIORAMA - HOLMESTRAND LØRDAG 19. NOVEMBER KL. 19.00 BILL. KR. 200,- FORHÅNDSSALG PÅ SHELL I SENTRUM

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page