top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

Julekonsert

Holmestrand Ungdomskorps (HUK) inviterer i år som alltid til en julekonsert med lange tradisjoner. Etter flere 10-år med konserter i Botne kirke siste søndag før jul, har HUK – byens brassband - gjort den nyrestaurerte bykirken til hjemmet for sine julekonserter. Søndag 20. desember er det klart for ekte julestemning i Holmestrand kirke. Det er noe eget og stemningsfullt når brassklangen fyller kirkerommet like oppunder jul, sier nestleder Jon Kåre Larsen.

På programmet står både norsk, svensk og britisk høytidsmusikk, forteller Larsen. Konserten åpner imidlertid med en ekte julemarsj av den amerikanske frelsesarmekomponisten Stephen Bulla. De svenske tonene er representert ved den svenske folketonen ”O store Gud” og den populære sangen ”Jul jul, strålande jul”.

Britiske julesanger blir det flere av i verket ”An English Christmas” originalskrevet for Brass Band av den kjente brassbandkomponisten Philip Sparke. Her kan du blant annet lytte til ”God Rest You Merry, Gentlemen”, Once in Royal David´s City og ”O Come All Ye Faithfull” også kjent som ”Adeste Fideles”.

HUKs hovedverk på konserten er ”The Kingdom Triumphant”. Her får alle instrumentgrupper sine utfordringer og solistiske øyeblikk slik det seg hør og bør i et hovedverk. Stykket ble skrevet i 1969 av frelsesarmekomponisten Eric Ball. Det bygger på hymnen ”Helmsley” som utgjør den mektige avslutningen på denne originalkomposisjonen for Brass Band.

Det er som vanlig fri éntre til våre julekonserter, men mulig å gi en gave til HUK ved utgangen. Vi gleder oss hvert år til å gi vår musikalske julegave til folk i Holmestrand siste søndag før jul. Det vil være spesielt hyggelig om noen av flyktingene som bor i byen finner veien til julekonserten, sier Jon Kåre Larsen som ser fram til at kirkebenkene fylles i Y-kirken.

 

JULEKONSERT 2015 KULTUR Y KIRKEN / HOLMESTRAND KIRKE SØNDAG 20. DESEMBER KL. 19.00 FRI ENTRÉ

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page