top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

HUK med gullfeber i Y-kirken

Byens brassband tar under årets kulturfestival i bruk Holmestrand kirke som konsertarena. På programmet står de gyldne musikalske høydepunktene i kø under konserten som er gitt det eksklusive navnet ”Golden Brass”.

Gjennom musikkhistorien har det dukket opp mange gyldne øyeblikk. Noen av disse har HUK funnet plass til i kulturYkirken mandag 15. og fredag 19. juni.

- Siden HUK er et brassband, har vi nødvendig vis gravd litt i brassens del av musikkhistorien, forteller nestleder Jon Kåre Larsen.

Majestetisk musikk! Bestillingsverket ”Little suite for Brass” fra 1963 som er en av de mest populære originalkomposisjonene for brass band, er et godt eksempel på dette. Et annet stykke som virkelig gir en majestetisk følelse er ”Home of Legends”. Verket er skrevet som en hyllest til alle de svært dyktige musikerne som har gjestet det mest anerkjente sommerkursstedet for brassmusikere – ”Brass band summer school” som årlig arrangeres på Framlingham College i England.

Ikke hørt om noen av disse sier du? – Nå har du sjansen. Dette er musikk som virkelig løfter taket og vil gi deg en god musikalsk opplevelse, lover Larsen.

Verdenskjente John Williams Også den verdenskjente filmmusikkomponisten John Williams skal presenteres under ”Golden Brass”. Har du sett filmer som Star Wars, Jurassic park eller Indiana Jones har du også hørt Williams komposisjoner. Williams skrev også stykket ”Olympic Spirit” til åpnigen av OL i Sør-Korea i 1988, og det er dette HUK har plukket frem til sommerens festivalkonserter.

Det mest kjente musikalske øyeblikket for mange under ”Golden Brass” vil nok være ”Gonna fly now”, det musikalske hovedtemaet fra filmen om bokseren Rocky Balboa fra 1976. Låta var nominert til Oscar for beste filmmelodi i 1977 og toppet den amerikanse billboardlista samme år. Uten tvil et gyldent musikalsk øyeblikk.

Cry of the Celts er tilbake - Listen med forgylt musikk fortsetter videre, med avlutningsvis bør ”Cry of the Celts” nevnes. Dette er på sett og vis konsertens hovedverk, sier Jon Kåre Larsen.

Når de keltiske rytmene hamrer løs fra starten blir nok dette noe av råeste som er fremført innenfor veggene i Holmestrand kirke, gliser han i skjegget.

Musikken i ”Cry of the Celts” er opprinnelig i fra danseshowet Lord of the Dance, ikke så ulikt i form og rytme som mer kjente Riverdance.

- Noen vil nok huske at ”Cry of the Celts” stod på programmet i Biorama under HUKs 80-års jubileumskonsert i 2001. Nå gleder byens brassband seg til å fremføre stykket i KulturYkirken, avslutter Jon Kåre Larsen og ønsker alle velkommen til en kirkekonsert helt utenom det vanlige.

 

GOLDEN BRASS HOLMESTRAND KIRKE MANDAG 15. OG FREDAG 19. JUNI Kl. 19.00 BILL. KR. 200,- FORHÅNDSSALG PÅ BILBJØRN

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page