top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

Julekonsert

Det blir ikke skikkelig jul uten HUK. Det er en lang tradisjon at byens brassband inviterer til julekonsert i kirken i forbindelse med siste helg før jul. I år har vi gleden av å ta i bruk Holmestrand kirke til konserten søndag 21. desember, forteller nestleder i HUK Jon Kåre Larsen.

Han ber publikum benytte anledningen til å se resultatene av fem års iherdig oppussing av en helt unik kirke samtidig som du kan nyte musikken og la julefreden senke seg. Å lytte til vakker brassbandklang i kirken oppunder jul, er en fin mate å komme i julestemning på, som vi vet mange setter pris på, sier Larsen, og ønsker velkommen til KulturYkirken siste søndag før jul. HUKs julekonserter har alltid gratis inngang. Det er mulig å gi en gave til korpset ved utgangen til dekning av utgifter.

HUK åpner årets konsert med amerikanske juletoner i form av The little drummer boy. Deretter kommer kveldens hovedverk som er en meditasjon som bygger på hymnen ”Aurelia” med tittelen ”The Light of the World”. Dette er musikk fra Frelsesarmeens arkiver. Frelsesarmeens brassband fra slutten av 1800-tallet er, sammen med de engelske industriarbeidernes korps fra begynnelsen av 1800-tallet, de to røttene til dagens brassband.

Euphoniumsolist I stykkene HUK spiller, er det som vanlig mange av musikerne som står fram med mindre solopartier, men årets julekonsert byr også på et eget solostykke. Solist på euphonium er Arnhild Ovrum. Hun skal framføre en kort skotsk klage- eller sørgesang til den døde presten ”Rev. Archie Beaton”, komponert av John Mason i 1971 og arrangert av norske Frode Rydland.

- Mot slutten av konserten ønsker vi å skape ekte høytidsstemning med noen av de mest kjente julesangene. For HUK blir det første gang vi framfører Trygve Hoffs vakre ”Nordnorsk julesalme”, før vi spiller ”Glade jul” i et fint arrangement for brassband som har vært et fast innslag på HUKs julekonserter helt fra begynnelsen av 1990-åra.

Skikkelig jul blir det uansett ikke uten å runde av med allsang til ”Deilig er jorden”, sier Jon Kåre Larsen i HUK, og ønsker alle velkommen til konsert i KulturYkirken på søndag.

 

JULEKONSERT HOLMESTRAND KIRKE SØNDAG 21. DES. Kl. 19.00 FRI ENTRÉ GAVER TIL HUK TIL DEKKING AV UTGIFTER MOTTAS MED TAKK.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page