top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

Swinging Christmas i Botne kirke

Mandag 17. desember inviterer Holmestrand Ungdomskorps (HUK) til Swinging Christmas i Botne kirke. Til temaet har HUK satt sammen et program swingende julemusikk som vi håper skal få publikum i en glad julestemning, sier HUKs leder Jon Kåre Larsen. Vi synes det passer fint å følge opp kulturfestivalens storbandkonserter med å legge hovedvekten på swingende musikk også på den tradisjonelle julekonserten vi hvert år holder i vår vakre sognekirke.

For tredje året på rad starter julekonserten vår med en ekte julemarsj. Denne gangen er det en up-tempo marsj som heter ”The Wonder of Christmas” komponert på grunnlag av britiske julesanger av brassbandkomponisten Peter Graham, sier Larsen. Etter hvert kommer swingende jazzarrangementer av kjente julelåter som ”Winter Wonderland”, ”We Wish You a Merry Christmas”, ”Frosty the Snowman” (Snømannen Kalle) og ”Sleigh Ride”. HUK-lederen forteller at HUK som vanlig på sine julekonserter presenterer flere av korpsets dyktige solister. HUK-veteran Vidar Sten Hansen trakterer sin Bb-kornetten i ”Santa Baby”, en julehit med Eartha Kitt fra 1953. ”Santa Baby” er sinere sunget av en rekke kjente artister opp gjennom årene blant dem Madonna og Kylie Minogue. Tore Reidar Hansen – HUKs eminente solohornist - er solist i Judy Garlands kjente hit fra musikalen ”Trollmannen fra Oz” – ”Over the Rainbow”. Det siste solostykket på konserten er intet mindre enn en ballade av Freddie Mercury – frontfigur i supergruppa Queen. Låta heter ”Love of My Life”, og HUKs fronfigur i euphonium/baritonegruppa, Arnhild Ovrum, er solist på baritone. Mot slutten av konserten roer vi det ned for å skape ekte høytidsstemning. Første stykke i denne delen er ”Walking in the Air” fra filmen ”The Snowman” som bygger på en bildebok for barn som er helt uten tekst. Deretter følger Alf Prøysens ”Romjulsdrøm” og de to kjente amerikansk swingende balladene ”White Christmas” og Nat King Coles ”The Christmas song”. Til slutt spiller vi ”Glade jul” et fint arrangement for Brass Band som har vært fast på HUKs julekonserter helt fra begynnelsen av 1990-åra, sier Jon Kåre Larsen. Men skikkelig jul blir det ikke uten å avslutte med allsang til ”Deilig er jorden”, sier han, og ønsker alle velkommen til Botne kirke. Julekonserten er tradisjonen tro gratis for publikum, men som vanlig er det mulig å gi en gave til korpset ved utgangen til dekning av utgifter.

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page