top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJon Kåre Larsen

HUK: Brass, opera & champagne

Holmestrand Ungdomskorps (HUK) feirer sitt 90-årsjubileum med å invitere til champagne og operafest i Biorama 12. november. Med seg på jubileumskonserten har korpset Holmestrands egen sopransolist Kjerstin Engø Pronzato. Kjerstin har sunget opera på store scener rundt om i Europa og blitt kjent for sine intimkonserter og kåserier på Lille Holmestrand.

Brass blir det med originalkomposisjoner for HUKs besetning og store verk kjent fra nyttårskonsertene i Wien og Last Night of the Proms i Royal Albert Hall i London. Både ”Radetzskymarsj” og ”Pomp and Circumstance" skal få opp stemningen i salen. Musikk fra kjente musikaler av Andrew Lloyd Webber og andre show står også på plakaten.

Kun én festforestilling med kulturprisudeling HUK-leder Jon Kåre Larsen ønsker velkommen til en festaften i Biorama, som også omfatter utdeling av Holmestrand kulturpris for 2012. Han kan videre fortelle at Mari Johnsrud skal innta scenen med Irskinspirert dans når HUK trår til med kjente toner fra ”Riverdance”. Brass, opera og champagnefesten spilles bare en gang, så her må publikum kjenne sin besøkelsestid og stille opp i Biorama, sier Larsen.

Gjenhør fra Drømmekonsertene HUK har i jubileumsåret opptrådt under navnet Drømmekorpset i tilknytning til kommunens deltakelse i TV2s satsing ”Ønskedrømmen”. Publikum vil få et gjenhør med noen av stykkene som ble framført på de eksotiske Drømmekonsertene på Hvittingen og i marmorbruddet på Kommersøya under kulturfestivalen, forteller HUK-lederen. Det gjelder blant annet en friske og rytmisk originalkomposisjon for Brass Band av Paul Llovatt-Cooper som heter ”Dream Catchers”. Underveis har stykket en rekke soloinnslag fra HUKs mange gode solister. De skal prøve å fange drømmen om å gjøre en flott musikalsk prestasjon. En jubileumskonsert må selvsagt også inneholde et jubileumsstykke, sier Larsen. Jubilee Overture av den engelske brassbandkomponisten Philip Sparke blir en fargesprakende start på konserten etter at publikum har kunnet heve glassene til velkomstlåta ”Champagnegalop” av den danske tivolikomponisten H. C. Lumbye.

 

Biorama, lørdag 12. november klokken 19.00 Billetter kr. 200,- Forhåndssalg på Bilbjørn (Shell i Holmestrand Sentrum) Bar - Vi har kortautomat!

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page