top of page

BYENS BRASSBAND

HUK er et brassband med rundt 30 aktive medlemmer med et alderspenn på ca 60 år!
Vi er kommunens mest fulltallige korps og har så godt som full brass-besetning. Vi har alltid plass til nye medlemmer.

Med varierende alder blant medlemmene er kanskje ikke HUK noe ungdomskorps i ordets rette forstand, men vi mener at dette bare er positivt og bekrefter at vi har det flott sammen, både musikalsk og sosialt.

Brassbandet har som mål stadig å utvikle seg som konsertorkester samtidig som vi ønsker å bidra sosialt i nærmiljøet. HUK spiller musikk som brukes både i 1., 2. og 3. divisjon for brassband. Vår instrumentpark er i toppsjiktet.

Generelt sett holder vi 4-5 konserter hvert år, hvor vi opptrer både i og utenfor Holmestrand. Vi bruker gjerne byens "storstue" Biorama - et kjent og godt egnet konsertlokale blant korps. På merkedager som 1. og 17. mai og under større markeringer, er HUK et kjennemerke i byen.

 

HUK har de siste årene deltatt i NM Brass i Bergen. I 2016 rykket vi opp til 4. divisjon og vi oppnådde en 10. plass i årets mesterskap (2017). Dette sikret tilværelsen i 4. divisjon og er et reslutat vi er meget godt fornøyd med.

 

I 2018 stiller vi i NM med et bestillingsverk som er skrevet av Philip Sparke til oss med tittelen "Sinfonietta, The town beneath the cliff". Stykket er skrevet med inspirasjon fra Holmestrandsangen.

I HUK er det ingen tradisjonelle dugnader. Vi er byens sermonimestere, og vår hovedinntektskilde er konsertene og arrangementene vi årlig gjennomfører, blant annet byens store oktoberfest.

bottom of page